Wat kost interieuradvies?

Roem is een studio voor interieurontwerp en interieuradvies. Voor interieuradvies hanteren we verschillende tarieven. Want de kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte en de specifieke van de opdrachtgever. Afhankelijk van de wensen variëren hierdoor de prijzen. Wij werken we niet met vaste pakketten omdat elke opdracht uniek en persoonlijk is. Elke opdracht vraagt om een andere aanpak. Roem werkt namelijk graag op persoonlijke wijze met de opdrachtgevers. We krijgen vaak de vraag: wat kost interieuradvies? Daarom hebben wij de prijzen opgedeeld in de meest voorkomende particuliere opdrachten en ruimtes. Dit geeft een goede indruk van de tarieven.

Persoonlijke aanpak

Roem levert een totaalpakket aan diensten binnen één opdracht. Daarnaast kan dit worden uitgebreid afhankelijk van de wens en situatie. Bijvoorbeeld is het mogelijk om uitgebreide 3D plattegronden en impressies te ontvangen. Ook is het mogelijk om een aankoopadvies te ontvangen. Of bijvoorbeeld een uitgebreid verlichtingsplan.

Indicatie tarieven

Woning (120m2)

Onderzoek
Concept
Ontwerp
Indeling / plattegrond
Moodboard
Materiaalkaart
Kleuradvies
Woonkamer (50m2)

Onderzoek
Concept
Ontwerp
Indeling / plattegrond
Moodboard
Materiaalkaart
Kleuradvies
Kamer (20m2)

Onderzoek
Concept
Ontwerp
Indeling / plattegrond
Moodboard
Materiaalkaart
Kleuradvies
€ 2500 –  € 4000 € 1700 –  € 2500€ 700  –  € 1500

Onderdeel van al onze opdrachten zijn in ieder geval drie sessies: kennismaking, presentatie concept en presentatie ontwerp. Afhankelijk van de opdracht bieden we ook onderstaande diensten:

  • Begeleiding bij realisatie
  • Aankoopadvies meubels en accessoires
  • Maatwerk ontwerp, technische uitwerking en ondersteuning bij realisatie
  • Lichtplan / ontwerp
  • 3D modellen en impressies

Advies of ontwerp?

Roem is een ontwerpbureau. Doe toegevoegde waarde? Wij kijken verder dan meubels, behang, gordijnen en accessoires. De optelling van deze onderdelen in een vast stramien van kleuren en materialen maakt volgens ons nog geen goed interieurplan. Roem ontwerpt ruimtes op basis van heldere concepten met aandacht voor de context en de gebruiker. Dus ook lichtinval, het exterieur, de historie van het gebouw, de locatie, persoonlijke verhalen en bezittingen van de eigenaar. Wij maken ruimtes die je voelt, die werken.

Maatwerk

Bovendien vraagt een interieur vaak om maatwerk oplossingen. Bijvoorbeeld een maatwerk kast, keuken of badkamermeubel. In dat geval kan Roem behalve het ontwerp, ook de technische tekeningen uitwerken. Roem kan verder ondersteunen in de realisatie door het inzetten van vakmensen en begeleiden van het proces.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op om eens van gedachten te wisselen. Wij kunnen we met je meedenken en kijken wat we voor jou kunnen doen binnen jouw budget en wensen. Bekijk ook eens een selectie van onze gerealiseerde projecten.

Zakelijk of particulier

Voor de zakelijke markt werken we met enkel met projectprijzen. Neem contact met ons op voor een passende persoonlijke offerte.

Voordelen interieuradvies- en ontwerp

Toekomst

Budget vrijmaken voor interieuradvies en interieurontwerp is een investering in de toekomst. Wanneer je op het punt staat een huis te bouwen of te verbouwen gaat dit gepaard met forse kosten. Bovendien is dit een periode waarin je snel en veel keuzes moet maken. En een periode waarbij je vaak grotere investeringen doet.  Het loont de moeite om ook te investeren in een goed interieurontwerp. We besteden steeds meer tijd in onze huizen, werk, privé en ontspanning. Een goede inrichting, mooi en functioneel, waarin rekening gehouden is met gehoor, zicht en gevoel zorgen ervoor dat je je fijn zult voelen in je woning.

Eenvoudiger

De kosten die je maakt voor het interieurplan zijn in verhouding gering. Zeker als je dit vergelijkt met de prijzen van een nieuwe bank, een nieuwe vloer of een volledige keuken. Items en onderdelen waarvan je lang wil genieten. En investeringen waar je liever direct de juiste keuzes maakt.

Vaak horen wij dat klanten niet blij zijn met keuzes die ze in het nieuw- of verbouwingsproces hebben gemaakt. De bank valt toch minder uit dan gedacht, de vloer is te donker of te klassiek, verlichting mist op essentiële plekken in huis en de keuken is te klein / groot of (on) opvallend.

Met een gedegen interieurplan voorkom je deze problemen. In het aanloopproces heb je de beschikking over een plan inclusief kleurkeuzes, materiaalvoorkeuren en indelingen, waarmee je eenvoudiger de juiste keuzes maakt. En vaak is het zelf mogelijk met de bouwer of architect in gesprek kan gaan over plaatsing van kozijn en deuren. De realisatie van je project wordt hiermee eenvoudiger, met een fijne persoonlijke wonen of ruimte als resultaat.

Financiering

De kosten voor een verbouwing of de nieuwbouw van een woning zijn vaak te financieren met een hypothecaire lening. Samen met je adviseur bepaal je hoeveel kosten je denkt te gaan maken en pas je de hoogte van je bouwdepot hierop aan. Gaandeweg het proces betaal je rekening uit dit depot. De kosten van de architect, en hiermee ook de binnenhuisarchitect, kun je ook mee financieren. Hou hiermee dus alvast rekening bij het maken van de raming van je verwachte kosten. En bespreek altijd de mogelijkheden met je adviseur.

Wij werken niet voor, maar sámen met opdrachtgevers. Wij geloven dat persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het ontwerpproces leidt tot waardevolle resultaten.

Wil jij eens van vrijblijvend van gedachten wisselen? Wij denken graag met je mee over jouw interieurvraag. Wij komen graag eens bij je langs, of bezoek ons in onze studio.

Laat je gegevens hieronder achter of bel +31 630474874.