In deze toenemende digitale wereld zijn fysieke ruimtes en ontmoetingen steeds belangrijker. Fysieke ruimtes zijn onlosmakelijk verbonden met hoe we ons voelen, hoe we beleven en verbonden zijn.

Roem: Studio voor interieurontwerp

Roem is de studio voor interieurontwerp. Roem ontwerpt esthetische en functionele interieuroplossingen voor ambitieuze opdrachtgevers in kleinschalige projecten. Wij werken voor particulieren en zakelijke opdrachtgevers. We hebben ervaring in diverse branches als horeca, retail, dienstverlening en onderwijs.  

Roem vertaalt waarden en doelen naar ruimtes met een sterke identiteit: ruimtes die je voelt, die verbinden, ruimtes die werken. Wij hebben brede kennis en ervaring in interieurontwerp, marketing, e-commerce en retail.

Roem ontwerpt ruimtes op basis van heldere concepten met aandacht voor de context en de gebruiker. We vertellen het verhaal met materiaal, kleur, vorm, licht en proportie.

Roem streeft ernaar om niet alleen voor, maar sámen te werken met opdrachtgevers. We dagen ze uit om verder te denken en ruimer te kijken. We geloven dat persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het ontwerpproces leidt tot waardevolle resultaten.

Partners

Roem werkt samen met partners, leveranciers en vakmensen in uiteenlopende disciplines. Dit geeft ons de mogelijkheid om unieke maatwerkoplossingen te realiseren en tevens te ondersteunen bij realisatie van projecten.

Wij kunnen onderdeel uitmaken van een bredere samenwerking waarin wij meewerken aan het totaalconcept vanuit het domein Interieurontwerp met architecten, marketing/communicatie bureaus en projectteams/begeleiders.

flokk & fjell

Flokk & fjell ontwerpt en maakt wolvilten interieurstoffen voor akoestische toepassingen verkregen uit Noorse wol. Roem werkt als agent voor flokk & fjell. We passen de stoffen toe in onze projecten, vaak wanneer er voor een akoestisch probleem naar een esthetische oplossing wordt gezocht. In samenspraak met de klant, of deze nu privé, publiek of zakelijk is, en in nauw contact met de studio van flokk & fjell in Noorwegen zoeken we naar een oplossing op maat. 

Wolvilt kan worden toegepast op en in wanden, meubels, verlichting, plafonds en panelen. In de studio van Roem in Leeuwarden zijn veel stalen en meerdere toepassingen te bezichtigen. 

Roem studio voor interieurontwerp maakt ruimtes die je voelt, die werken. Dit doet Roem samen met partners in uiteenlopende disciplines.

De naam Roem is een combinatie van het woord Ruimte uit het Fries (Rûmte) Engels (Room) en Scandinavische talen (Rum).

Stappenplan

1. Laten we kennis maken
Wij bespreken uw ideeën, wensen, doelen en budget. We leggen onze werkwijze uit en verkennen de ruimtes. We bespreken de mogelijke samenwerking met uw architect of projectontwikkelaar, uitvoerder of marketingbureau.

2. Uw verhaal
Wij creëren de eerste schetsen en het verhaal hierachter. We besteden hierbij veel aandacht aan de context van de locatie en uw kernwaarden.

3. Van schets naar ontwerp
Wij bespreken met u de eerste schetsen. Er is ruimte voor wijzigingen of nieuwe ideeën. In samenspraak werken we het schetsontwerp uit tot een definitief ontwerp.

4. Tijd voor actie
Wij blijven betrokken. Onder andere met een groot netwerk van leveranciers en vakmensen zoals interieurbouwers, meubelmakers en aannemers.

Uiteraard bent u betrokken bij elke stap.

Roem interieuradvies - plattegronden en indelingen voor het de inrichting.

Team

We willen het beste uit ons zelf halen voor onze opdrachtgevers. Door dicht bij ons zelf te blijven en te doen wat ons kenmerkt. We benutten onze eigenheid en creativiteit in ruimtelijke oplossingen.

Roem is opgestart door Rianne Holtrop in 2014 en sinds 2020 een team met Jan Visser.

Rianne

Rianne zit de hang naar schoonheid en balans in de genen.

“Voor mij gaat interieurontwerp over verhalen vertellen, over ontmoeten en beleven, over jezelf terug kunnen trekken en je veilig voelen. 
Ik vind het belangrijk dat een interieur persoonlijk is. Een ruimte waar de gebruiker zich thuis voelt. Dit geldt niet alleen voor een woonhuis, maar ook voor de leer- en zorg- en werkomgeving. Een gezonde omgeving, waar je je prettig voelt, heeft een positieve uitwerking op ons functioneren.
Deze positieve bijdrage aan de gezondheid van de mens betekent dat een interieur duurzaam moet zijn. Dit zit in verantwoord materiaalgebruik en genoeg daglicht. En ook in, een prettige akoestiek, en de aanwezigheid van veel groen.
Interieurontwerp is vaak deel van architectuur – het is verweven en geïntegreerd in bouwwerken. Daarom vind ik het fijn vroeg in het proces van het plannen en ontwerpen van ruimtes betrokken te zijn. Dit voorkomt wijzigingen in bouwwerkzaamheden die net zijn afgerond.”

Rianne studeerde Communicatie en Interieurvormgeving en -styling bij Artemis in Amsterdam. Ze deed ervaring op in de kunst en architectuur sector o.a. bij kunstenaar-textielontwerpster Claudy Jongstra. Daarnaast werkte Rianne bij Artez – institute of the arts – als Programma Coördinator bij de Master Interior Architecture.

Jan

Jan Visser heeft al vanaf kinds af aan een passie voor ruimtelijke vormgeving en ontwerp.

“Met ROEM werk ik aan ontwerpen die de zintuigen prikkelen, die uitnodigen om te bezoeken en die onderlinge ontmoetingen bevorderen. Ontwerpen die praktisch zijn en goed ogen: maar vooral ook ruimtes die uitnodigen. Ruimtes die bijdragen aan ontmoetingen en je een goed gevoel geven.
Bij ROEM werk ik onder andere aan zakelijke projecten. De inrichting is hierbij de tastbare uiting, het bewijs, van een merk. Hiermee maak ik een fysieke verbinding met bijvoorbeeld een webshop of sociale media. Het interieur dient als een bestemming: een plek waar je doelbewust naar toe gaat of die je daadwerkelijk stil laat staan.

Ik vind het belangrijk dat de uitgangspunten van het ontwerp kloppen met de identiteit van het merk of de onderneming, maar ook met de locatie en de gebruiker. Wat is de historie van het pand? Welke stijlkenmerken zijn al aanwezig? Hoe wordt of werd de ruimte gebruikt en wat zijn kenmerkende elementen van de ruimte? Deze gegevens zijn onderdeel van de totstandkoming van het interieur.”

Na werkzaam te zijn geweest als vormgever in de reclame branche heeft Jan ervaring opgedaan als marketeer, online specialist en e-commerce manager bij online bedrijven als Wehkamp en Bol.com en werkte o.a. bij modebedrijf Brunotti. Jan studeert Interieurvormgeving en -styling bij Artemis in Amsterdam en volgde de opleiding Communicatie.

Disciplines

 • Onderzoek
 • Concept
 • Ontwerp
 • 3D ontwerp
 • Plattegrond
 • Indeling
 • Moodboard inrichting
 • Renovatie
 • Verbouw/aanbouw
 • Lichtplan
 • Kleuradvies
 • Materiaaladvies
 • Maatwerk ontwerp en realisatie
 • Rondlopen in een 3D model
 • Begeleiding bij realisatie
 • Aankoopadvies meubels en accessoires
Roem studio voor interieurontwerp maakt onder andere concept, ontwerp, plattegrond, indelingen, advies, en doet begeleiding bij realisatie.

Wij werken niet voor, maar sámen met opdrachtgevers. Wij geloven dat persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het ontwerpproces leidt tot waardevolle resultaten.

Wil jij eens van vrijblijvend van gedachten wisselen? Wij denken graag met je mee over jouw interieurvraag. Wij komen graag eens bij je langs, of bezoek ons in onze studio.

Laat je gegevens hieronder achter of bel +31 630474874.

Laten we afspreken