Roem is agent voor het Noorse folk & fjell. Flokk & fjell maakt akoestische wandbekleding van lokale wol. De geluidsabsorberende panelen bieden oplossingen voor akoestische problemen in huis.

Akoestische wandpanelen van flokk & fjell

Flokk & fjell is een ambachtelijk wolvilt studio in Noorwegen gerund door Annemieke Koopmans. De studio maakt handgevilte wollen stoffen voor interieuroplossingen. De focus ligt op toepassing in akoestische wandpanelen. Roem is agent voor het Noorse flokk & fjell. Flokk & fjell wolvilt brengt de visie van Roem in praktijk, namelijk het functionele met het esthetische verenigingen. Daarom werken we graag samen met flokk&fjell in onze projecten.

De wolvilten stoffen verbeteren de akoestische kwaliteit van de ruimte en geven tegelijk een unieke visuele beleving. De wandpanelen dempen het geluid door het te absorberen. Wolvilt kan op verscheidene manieren worden toegepast. Naast wandpanelen past Roem de stof toe in meubels.

Alle panelen zijn uniek en met de hand gemaakt.

Wolvilt

Wol heeft van nature veel eigenschappen waardoor het heel geschikt is om te gebruiken in het interieur. Het is vochtregulerend, vuilafstotend, eenvoudig te reinigen en vlamdovend.

De wol die gebruikt wordt in de panelen is komt van oude Noorse schapenrassen. De wol wordt afgenomen van lokale boeren rondom het Nordfjord waar flokk & fjell gevestigd is. De wol wordt ruw toegepast of wordt eerst gekaard (gekamd). Soms combineren we de wol met ruwe zijde. De glans van de zijde zorgt ervoor dat de schoonheid van de verschillende wollen texturen wordt geaccentueerd.
De wol wordt ruw – in de natuurlijke kleur – toegepast. Daarnaast kan de wol geverfd worden met 100% plantaardige, en dus natuurlijke, kleurstoffen, gewonnen uit de Noorse flora zoals mos, paddenstoelen en andere plantensoorten als berkenblad.

Collectie

De akoestische wandpanelen uit de designers collection van flokk & fjell bestaat uit negen standaard designs. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende formaten en 9 kleuren.  Deze panelen kun je rechtstreeks bestellen via de website van flokk & fjell. Hier vind je ook meer informatie over de collectie.

Daarnaast kun je ook kiezen voor maatwerk oplossingen. De juiste materiaalmix en kleur en afmeting worden daarbij in samenspraak bepaalt. Elk paneel is uniek en hand gemaakt.

Stappenplan maatwerkoplossingen

In 5 stappen van advies tot levering

1. Jouw project
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Vertel ons meer over de ruimt een jouw persoonlijke wensen.

2. Jouw opties
We bespreken de mogelijkheden voor de ruimte en laten voorbeelden zien met samples en beeldmateriaal.

3. Aanbod
Op basis van de keuzes maken we een offerte voor het design, productie en levering en installatie.

5. Goedkeuring
Na akkoord gaan we over tot de productie op basis van het voorstel. In nauw contact met de studio in Noorwegen wordt de juiste kleur en textuur voor uw project vervaardigd. In de tussentijd houden we je op de hoogte van de voortgang. Met foto’s en video’s tonen we je het maakproces van je project.

5. Levering
Na productie worden de doeken verscheept. De stoffen worden in Nederland op panelen gespannen.  Indien gewenst wordt het werk thuisbezorgd en vakkundig geïnstalleerd.

interieurontwerp interieurarchitect binnenhuisarchitect binnenhuisarchitectuur interieur advies

Interesse?

Roem staat als agent in nauw contact met de studio van flokk & fjell in Noorwegen. Samen bekijken we de mogelijkheden voor het vinden van de perfecte oplossing voor jouw ruimte, of dit nu privé, publiek of zakelijk is. In de studio van Roem in Leeuwarden zijn veel stalen en meerdere toepassingen te bezichtigen. Wil je meer informatie of een offerte, neem contact met ons op. Bekijk ook eens de flokk & fjell instagram pagina en de website of bekijk de door ons eerder opgeleverde projecten.

interieurontwerp kantoor zakelijk ontvangstruimte akoestiek hout blauw Scandinavisch interieurarchitect binnenhuisarchitect interieur advies

Kantoorinrichting accountantskantoor met maatwerk wandvullende panelen van flokk & fjell.

interieurontwerp interieurarchitect binnenhuisarchitect binnenhuisarchitectuur interieur advies

Ontwerp geluidsabsorberende akoestische wandpanelen in de studio Roem op de Emmakade in Leeuwarden.

interieurontwerp interieurarchitect binnenhuisarchitect binnenhuisarchitectuur interieur advies

Projectinrichting showroom flokk & fjell in Noorwegen.

Wij werken niet voor, maar sámen met opdrachtgevers. Wij geloven dat persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het ontwerpproces leidt tot waardevolle resultaten.

Wil jij eens van vrijblijvend van gedachten wisselen? Wij denken graag met je mee over jouw interieurvraag. Wij komen graag eens bij je langs, of bezoek ons in onze studio.

Laat je gegevens hieronder achter of bel +31 630474874.

Laten we afspreken