Alle projecten

Ontwerp geluidsabsorberende akoestische wandpanelen

Esthetisch object met geluidsdempende functie

Deze akoestische geluidsabsorberende wandpanelen van het Noorse flokk & fjell dempen het geluid en bieden tegelijk een visuele en tastbare ervaring. Flokk & fjell maakt handgemaakte woltextiel in natuurlijk geverfde kleuren. Dit textiel wordt gemaakt van wol van Noorse schapenrassen en daarna op een houten frame gespannen.

Akoestische wandpanelen dempen het geluid en verbeteren hiermee de akoestiek. In huis, maar ook op kantoor.

Naast wol kan er ook worden gewerkt met zijde in de stoffen. Deze wandpanelen zijn een genot voor de zintuigen: het zicht, de tast, de geur en het gehoor. De akoestische wandpanelen verbeteren de geluidskwaliteit van de ruimte. De wandpanelen dempen het geluid door het te absorberen. Flokk & fjell brengt de visie van Roem in praktijk, namelijk het functionele met het esthetische verenigingen. De akoestische wandpanelen zijn zowel thuis, op kantoor of in project toe te passen.

Akoestische wandpanelen zijn mooi om te zien en dempen het geluid, ook in een kantooromgeving.

Wolvilt

De wol die wordt gebruikt om deze akoestische wandpanelen te maken komt van oude Noorse schapenrassen. Flokk & fjell haalt de wol zelf bij de lokale boeren op. Deze wol wordt gecombineerd met een ruwe zijde. De glans van de zijde zorgt ervoor dat de schoonheid van de verschillende wollen texturen wordt geaccentueerd.

Eigenschappen

Wol heeft van nature veel eigenschappen waardoor het heel geschikt is om te gebruiken in het interieur. Het is vochtregulerend, vuilafstotend, eenvoudig te reinigen en vlamdovend.

Natuurlijke kleuren

Kleuren worden toegevoegd door gebruik van 100% biologische plantaardige verfstoffen die worden gewonnen uit de Noorse flora, zoals ‘steinlav’, een mossoort, berkenblad, en paddenstoelen. De wol wordt veelal ook in de natuurlijke kleuren toegepast.

Akoestische panelen zijn zowel thuis als op kantoor goed toe te passen en verbeteren de akoestiek.

Designers’ collection

De akoestische wandpanelen uit de designers collection van flokk & fjell bestaat uit drie standaard designs die beschikbaar zijn in drie verschillende formaten. Op de website van flokk & fjell vind je hierover meer informatie. Elk paneel beschikt over unieke kwaliteiten omdat elk stuk met de hand wordt vervaardigd met volledig natuurlijke materialen. Geen paneel is dus hetzelfde.

Maatwerk

Op zoek naar een maatwerk akoestische oplossing met wolvilt textiel voor een project? Roem werkt als agent voor flokk & fjell. Ook past Roem de stoffen vaak toe in projecten. Hiermee geven we een esthetische oplossing voor een akoestisch probleem. In de studio van Roem in Leeuwarden zijn veel stalen en meerdere toepassingen te bezichtigen. Wolvilt kan worden toegepast op en in wanden, meubels, verlichting, plafonds en panelen. Samen bekijken we de mogelijkheden voor het vinden van de perfecte oplossing voor uw ruimte, of dit nu privé, publiek of zakelijk is. In nauw contact met de studio in Noorwegen wordt de juiste kleur en textuur voor uw project vervaardigd.

Opdrachtgever BW H ontwerpers
Locatie Leeuwarden
Jaar 2018
Partner flokk & fjell
Uitvoering Roem, de Stadsmeubelmaker