Alle projecten

Interieuradvies Almere Oosterwold

Duurzame bungalow vol licht en kleurdetails

Roem maakte een interieuradvies in Almere Oosterwold. De woning maakt onderdeel uit van een duurzaam ecologisch en economisch collectief van woningen ontworpen door Jos Abbo Architect. De bungalow staat in een wijk met een unieke gebiedsontwikkeling: Oosterwold.

De zithoek is ingedeeld met wandverlichting, een wollen vloerkleed en stoffenbank. Maatwerk eikenhout wandbekleding is onderdeel van de binnenhuisarchitectuur.

De bewoners willen met dit interieuradvies de tuin benadrukken en het licht behouden. De indeling moest passen bij de levenswijze van de bewoners: maximale ruimte voor leven, koken, werken en een slaapkamer annex badkamer, met hierbij nog de mogelijkheid voor gasten.

Indeling en plattegrond

We hebben gekozen voor een heldere plattegrond. Aan de achterkant van de bungalow, welke zicht heeft op de tuin op het zuiden en westen, zijn de woonkamer en keuken geplaatst. De voorkant is voor slapen en badkamer. De overgang tussen deze zones is geheel ingericht met maatwerk - gaderobekasten, keuken en bijkeuken. Hierbij zijn vaste maatvoeringen en zichtlijnen bepalend geweest. Hierdoor ontstaat een rustig beeld. 

De binnenhuisarchitectuur is een verlengde van het exterieur van de woning: eigentijds. De houten gevelbekleding komt terug in het interieur in verschillende maatwerk oplossingen en houten meubelen.

Keuken

De keuken is als een kubus in de ruimte geplaatst door de deuren naar de slaapkamers naar achter te plaatsen - door deze ingreep zijn twee gangetjes ontstaan waar ook de deur naar de verborgen bijkeuken zit. 
Het ontwerp van de keuken is onderdeel van het interieurplan. In het eiland, aan de kant van de woonkamer, is de onderplint weggelaten, hierdoor ontstaat de uitstraling van een dressoir. Alle zichtbare kastfrontjes zijn voorzien van push open systemen. Alle minder zichtbare kasten zijn voorzien van een greeploze rand hierdoor zijn deze makkelijk te openen. De antraciete kleur zorgt voor een goede match met de grijze aluminium kozijnen.

Badkamer

De badkamer is toegankelijk vanuit de twee slaapkamers en afsluitbaar met glazen schuifdeuren. Hierdoor blijft de indrukwekkende en karakteristieke glazen pui van 8 meter intact. Het uitzicht is groots en het daglicht kan optimaal zijn weg vinden door het huis. 

Slaapkamer

Plafond hoge eikenhouten maatwerkkasten maken de binnenhuisarchitectuur tot een geheel.

De slaapkamer is voorzien van een maatwerk kastenwand. Deze kastenwand vult de nis van vloer tot plafond. Het rechter deel is een vast paneel, hierachter zit de toilet die bereikbaar is vanaf de entree. Het eikenhout fineer geeft de kamer een warme aankleding.

Materialen

Een belangrijke vraag van de klant met betrekking tot de binnenhuisarchitectuur was de afwerking van wanden en vloeren. De klant houdt erg van kleur, maar wel gebalanceerd en geïntegreerd toegepast. De keus is gevallen op een terrazzo tegelvloer met gekleurd glas erin verwerkt. Op de wanden van de keuken, badkamer en toilet zijn Winckelmans tegeltjes van 5x5 cm toegepast in verschillende pasteltinten. De kranen zijn van Hotbath uit de serie Cobber in de kleur verouderd ijzer.
Voor de afwerking van het keukeneiland is gekozen voor een geborsteld RVS blad. Dit blad reflecteert het licht, waardoor het grote eiland goed opgaat in de ruimte. Wanden zijn bekleed met eikenhouten panelen. Maatwerkkasten zijn tevens van eikenhout.

Wooninrichting

De wooninrichting is onderdeel van het interieuradvies. In de zithoek ligt een diepblauw wollen vloerkleed van &Tradition. De Pilat&Pilat tafel is een monumentaal focuspunt met 3.5 meter lengte en roestrood stalen onderstel. De warme gele gordijnen geven de ruimtes een fijne atmosfeer en filteren het zonlicht.

Lichtplan

Door Alex de Leeuw werd in samenwerking met ROEM een integraal lichtplan ontworpen voor de woning. Hierin is basisverlichting, functionele verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting toegepast. In de hele woning vind je opbouw design spots en rechthoekige lichtbalken. Deze lichtbalk is in hangende variant toegepast boven het kookeiland, waarbij separaat geschakeld kan worden tussen functioneel licht op het werkplek en indirect sfeerlicht op het plafond. Op de wanden is gewerkt met Vibia wandverlichting: deze grafische armaturen zijn objecten op de muur en geven indirect sfeerlicht. In wanden zijn spots verwerkt die dienen als basisverlichting, hierdoor zijn de twee halletjes fraai uitgelicht.

Kleuren en materialen moodboard voor de binnenhuisarchitectuur van deze moderne bungalow.
OpdrachtgeverParticulier
LocatieAlmere Oosterwold (Hout)
Jaar2019