Alle projecten

Interieurarchitect leerplein basisschool Havelte

Ontdekkingstocht in archetypen

Als interieurarchitect participeerde Roem in een brainstormsessie voor het ontwerp van een leerplein. Dit project wordt gerealiseerd voor de kleuterschool van Basisschool de Bosrank in Havelte. Roem werkt samen met ouders en leerkrachten.

Uit de brainstorm is een concept ontstaan waarin de architectuur van archetypes huizen in de wereld de inspiratie zijn voor de vormgeving. Deze architectuur bepaalt de vorm van de volumes in de multifunctionele speelruimte. Roem werd gevraagd dit uit te werken in een ruimtelijk 3D ontwerp. Maatwerk is het uitgangspunt voor de interieurarchitectuur.  

Interieurarchitect

Aan de werkgroep is gevraagd een veilige ruimte in school te ontwerpen. Een ruimte die kinderen prikkelt en waar kinderen samen op ontdekkingstocht gaan. Op dit nieuwe leerplein leren en ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs. Roem adviseert hier in de rol van interieurarchitect.

Indeling

Op het leerplein vind je volumes die, afhankelijk van het thema, als huis, winkel of hut worden gebruikt. Maar ook een boot, raket of vogelnest kunnen zijn. Je moet er lekker kunnen lezen, toneelstukken op kunnen voeren, kunnen klimmen. Maar ook klauteren, chillen en met de klas kunnen zitten en luisteren.

Aankleding en inrichting

De volumes bestaan uit typische vormen uitgevoerd in aansprekende kleuren. Zo valt er voor kinderen veel te ontdekken. We gebruiken slijtvaste, geluiddempende duurzame materialen. Zoals de geitenhaar Tretford vloerbedekking. Dit zorgt ervoor dat dit leerplein functioneel in gebruik en onderhoud is. Functioneel is ook het plooigordijn om een deel van de ruimte af te sluiten. Met het zachtboard prikbord op de grote wand vertel je verhalen aan de hand van de prikafbeeldingen. De verschillende krukjes en poefjes, wederom in de aansprekende kleuren en vormen, kun je makkelijk verplaatsen. Bijvoorbeeld om verhalen te vertellen ondersteund door een projector in de theater cirkel.

Met dit passende interieurontwerp transformeert een doorsnee gang in de publieke ruimte naar een multifunctioneel leerplein. School was nog nooit zo leuk!

OpdrachtgeverOBS de Bosrank
LocatieHavelte
Jaar2020
Partnersouders, leerkrachten