Alle projecten

Interieurontwerp voor maatwerk leefkeuken

Keukenbeleving in warm eiken en strakke belijning

Het interieurontwerp van deze keuken sluit goed aan bij de omgeving van de monumentale boerderij met karakter. Daarnaast heeft Roem geadviseerd over de plaatsing van nieuwe binnen- en buitenkozijnen, verlichting en de maatwerk eetkamerkast.  

Maatwerk keuken Interieurontwerp met rechts een nis met koffiezetapparaat en links een spoelbak.
In het interieurontwerp speelt hout een grote rol dit zou je terug in de frontjes en de houten schuifdeur voor de servieskast.

Functionaliteit keuken

Het ontwerp voor de keuken moest een mooie en praktische aanvulling op het bestaande interieur zijn. Dit betekent veel dichte bergruimte om spullen uit het zicht op te bergen.

De nieuwe maatwerk keuken staat op dezelfde plek als de oude keuken, maar de indeling is aangepast. Centraal in dit interieurontwerp is het grote werkeiland. Vanachter het eiland is mooi overzicht over de eettafel en de zithoek daar achter, maar ook zeker over de prachtig aangelegde tuin.

Maatwerk keuken monumentale boerderij

Tijdens het koken blijf je in contact met huisgenoten of gasten aan de vier meter lange aangrenzende eettafel. Tegen de wand achter het eiland is nog meer werkruimte en de spoelbak met zicht op de riante tuin en het pad naar de voordeur. De hoge kastenwand biedt onder andere ruimte voor het gewenste apparatuur. Voor een koffiezetapparaat is een nis gecreëerd.

Kleur en materiaal

Kleuren en materialen sluiten aan bij het al bestaande interieur – lichte ruimtes met veel oorspronkelijke details. Veel houtwerk in warme tinten met frisse hedendaagse aanvullingen. Daarom koos Roem in dit ontwerp voor massief eikenhout in combinatie met veel wit en strakke frisse lijnvoeringen.

Interieurontwerp

De maatwerk keuken maakt onderdeel uit van een breder interieurontwerp voor deze monumentale boerderij. Roem ontwierp achter de eettafel een servieskast. De kast is in de wand gebouwd en steekt in de ruimte waar de trap naar de kelder zit. Deze maatwerk kast is voorzien van een houten schuifdeur gelijk aan de keukenfronten, en is zowel geopend als gesloten mooi om te zien. Geopend geeft de kast goed zicht op het mooie servies.

Het geeft de eetkamer een uitnodigende persoonlijke sfeer. Gesloten oogt opgeruimd en geeft rust. De maatwerk houten kastdeur is op gelijke hoogte als de kastenwand van de keuken. Deze uitgekiende belijning geeft de inrichting visueel rust.  

De deur naar de hal werd op advies van Roem vervangen voor een stalen deur en kozijn voorzien van veel glas. Hierdoor valt er meer daglicht in de hal en de hieraan grenzende werkruimte. De verschillende ruimtes vloeien nu beter in elkaar over en vormen een geheel.

In het interieurontwerp is geadviseerd om de deur naar de entree en hal te vervangen voor een stalen kozijn met glasinzet.

De openslaande deuren richting het terras werden ook vervangen. Doordat de opening nu groter is, ontstaat er meer zicht op de prachtige tuin en valt er meer natuurlijk daglicht in de keuken. De nieuwe terrasdeuren vormen een mooie verbinding met de tuin en geven een snelle toegang. De bewoners kunnen zo nog meer van het buitenleven genieten.

Binnen het interieurontwerp is de overgang naar buiten een belangrijk onderdeel.

Lichtplan

Onderdeel van het interieurontwerp is advies voor de verlichting. De grote eettafel wordt uitgelicht door een prachtige maatwerk lamp gemaakt uit een boomstam door een bevriende timmerman. Daarom adviseerde Roem functionele en moderne spots, die niet de concurrentie aangaan met de monumentale boomstamlamp. Deze spots passen bij het ornament in het plafond en de verdere inrichting. Deze spots geven ook voldoende functioneel licht op het werkeiland.

OpdrachtgeverParticulier
LocatieOmgeving Heerenveen
Jaar2019
RealisatieDeco keuken, Heerenveen