Alle projecten

Interieurontwerp studio voor bouwkundig ingenieursburo

Creatieve oplossingen als visitekaartje

Dit interieurontwerp ontwierp ROEM in samenwerking met Ahda design og arkitektur uit Noorwegen. Ahda is een bouwkundig ingenieursburo met een focus op architectuur- en interieurontwerp, bouwbegeleiding en advies.

Architectuur- en interieurontwerp studio en kantoor interieurontwerp.

Uitgangspunt was om binnen het interieurontwerp een goede oplossing te vinden voor de slechte akoestiek binnen de ruimte van een oude betonnen constructie.

Oplossingen

Het gebruik van isolatie materiaal, textiel en textuur in het interieur geeft de ruimte een warm en prettig gevoel en geluid. Het verbetert de akoestiek omdat het geluid wordt geabsorbeerd. Dit hebben we veel toegepast in het interieurontwerp.

Akoestiek wanden


Op een van de binnenwanden is een houten lattenconstructie gezet met daar tussen steenwol isolatieplaten. Deze lattenconstructie is bespannen met de wollen stof ‘Amdal’ van de Noorse textielfabriek Gudbrandsalens Uldevarefabrik. Daar voorlangs zijn vurenhouten latten geplaatst. De akoestische wand steekt de ruimte in. De aangrenzende werkplaats met bergruimte wordt hierdoor aan het zicht onttrokken. De verticaal geplaatste latten worden horizontaal herhaald. Hierdoor vormt zich een verlaagd plafond. Zo wordt de aandacht afgeleid van leidingwerk en ontstaat er warmte in de ruimte. 


Interieurontwerp van kantoor en studio met maatwerk kastenwand en wand en plafondframe.

Plafond en wandmeubel


In een groot deel van de studio is een verlaagd plafond gemaakt van bouwstaalnetten met daar overheen stroken industrievilt in meerdere kleuren. Ook dit is een oplossing om de slechte akoestiek te verbeteren. Tegelijk geeft het een visueel speels effect.

Handgemaakte wollen stoffen van flokk&fjell zijn toegepast in het maatwerk multiplex wandmeubel ontworpen door Ahda. Deze stoffen zijn gemaakt van wol van Noorse schapenrassen en plantaardige verfstoffen.

Ook de akoestische room dividers, die een prettige verdeling maken tussen werkplekken en vergadertafel, zijn afgewerkt met wollen stoffen van flokk&fjell.

Interieurontwerp en raambestickering in kantoor Ahda , een architectuur- en interieurontwerp ingenieursburo

Ook de keuze voor de OSB vloer is deels een keuze voor het verbeteren van de akoestiek. Hij is afgewerkt met een dikke laklaag om ook prettig te zijn in onderhoud.

Identiteit


De visuele stijl is ook ontwikkeld door ROEM. Deze stijl van Ahda is doorgevoerd in de folie op de grote glazen pui in de voorgevel en in de tafelbladen van bureaus en vergadertafel.

Verlichting


Het verlaagde plafond geeft ruimte om flexibel om te gaan met de inrichting en de verlichting hier op aan te passen. Boven de werkplekken hangen geschikte led lampen. Boven de vergadertafel hangt sfeervolle verlichting. De maatwerk kastenwand wordt uitgelicht met speelse spots.


Creatief visitekaartje


Het interieurontwerp is heel creatief, een speelse oplossing voor de vraagstelling. Het laat zien wat Ahda als ontwerpbureau in huis heeft. De studio fungeert als visitekaartje. Het is een bewijs dat je met een relatief klein budget een ruimte kunt transformeren.

OpdrachtgeverAhda design & arkitektur
LocatieSandana (Noorwegen)
Jaar2017
PartnerAhda design & arkitektur