Alle projecten

Kantoorinrichting accountantskantoor

Flexibel in Scandinavische tinten

Voor de kantoorinrichting voor een accountantskantoor aan het Nordfjord in Noorwegen heeft Roem in opdracht van en in samenwerking met Ahda een nieuwe indeling en interieuradvies gemaakt. Ahda is een bouwkundig ingenieursbureau met focus op (binnenhuis)architectuur. Het voorheen grote open interieur is ingevuld met transparante kantoorruimtes in een zakelijke en tegelijk warme sfeer.

Kantoorinrichting met wolvilt akoestische wandbekleding en zitje

Kantoorinrichting

De grote open ruimte was niet geschikt voor de werkwijze van het accountantskantoor. Een flexibele open en lichte kantoorinrichting was het uitgangspunt van deze opdracht. Het open en lichte karakter van de beneden etage moest worden behouden, maar er was behoefte aan kleinere kantoren die afgesloten konden worden. Dit past ook bij de wens voor de mogelijkheid om een deel van de kantoorruimte te verhuren.

Roem en Ahda gaven interieuradvies waarbij in het ontwerp rekening werd gehouden met deze wensen.

De kantoren zijn tegen de gevels geplaatst zodat elk kantoor minimaal een raam voor natuurlijke lichtinval heeft. De kantoren zijn door transparante flexibele wanden gevormd. Het open karakter blijft behouden en daglicht vind zijn weg naar de verkeersruimtes. Naast kantooruimtes is er in het ontwerp ruimte voor een keuken, bijkeuken, vergaderruimte en archief. De toiletten waren al aanwezig.

Kleur en materiaal

De open ruimte bij de entree is prachtig aangekleed in kleuren en materialen die ook in de rest van het kantoor terugkomen. Hier hebben we het ontwerp geïntegreerd in het gebouw. Het zitje met de maatwerk bank  verwelkomt bezoekers en personeel. Aan het plafond hangen houten lamellen die een mooi lijnenspel aangaan en je het gebouw intrekken. Tussen de lamellen is verlichting geplaatst. De lamellen lopen door in de ingebouwde kastenwand voor kantoorspullen en een kopieerapparaat.

Ontvangstzitje in de kantoorinrichting van een accountantskantoor
In dit bedrijfspand kunnen mensen ontspannen en wachten door de uitgekiende kantoorinrichting.


De ruimtes zijn aangekleed in scandinavische tinten - veel wit en grijswit, kleurdetails zijn koel en zakelijk blauw- en grijstinten en zwart. Het warme gevoel van hout komt ook overal terug en maakt het ontwerp tot een geheel.

Voor de vloer is gekozen voor terrazzo look en houtlook onderhoudsvriendelijke vloer van Tarkett. In de vergaderruimte ligt vloerbedekking voor een prettige demping.

Akoestiek

De opdrachtgever hecht ook veel waarde aan een fijne akoestiek. Roem en Ahda geven advies over de verschillende mogelijkheden van wolvilt in de kantoorinrichting. In verschillende ruimtes zijn akoestische panelen van Flokk & fjell toegepast voor geluiddemping – handgemaakte wollen stoffen van wol en zijde zijn gespannen op een houten frame gevuld met geluiddempend materiaal. In de entree hangt een groot paneel in de wachtruimte – de donkere wol van Noorse schapenrassen liggen op een lichte achtergrond. De tekening en textuur doet denken aan de bast van een berkenboom.

Verlichtingsplan

Naast akoestiek verbeteringen hebben we in dit interieuradvies veel aandacht besteed aan de juiste verlichting. In het verlichtingsplan hebben we geadviseerd over de opbouw van de verlichting. In de gang ligt de focus meer op sfeer waar het in de kantoren belangrijk is goed licht te hebben om te werken. Voor de vergaderruimte is, naast ingebouwde basisverlichting, gekozen voor een paar opvallende hanglampen boven de grote tafel.

Detail van wolvilt wandbekleding in het interieurontwerp van een kantoorpand.
OpdrachtgeverAccountantskantoor
LocatieNordfjordEid (Noorwegen)
Jaar2018
PartnersAhda design & arkitektur, flokk & fjell