Alle projecten

Projectinrichting showroom flokk&fjell

Tactiele studio die zintuigen prikkelt

Deze projectinrichting ontwierp Roem in samenwerking met Ahda design og arkitektur uit Noorwegen. De eigenaar van Ahda is ook eigenaar van flokk & fjell. Flokk & fjell ontwerpt en maakt akoestische textiel en wandbekleding van lokaal verkregen Noorse wol. Flokk & fjell is gevestigd in Noorwegen en richt zich op het hoog segment binnen de zakelijke en consumentenmarkt.

Een wand in de showroom is voorzien van houtpanelen en een maatwerk kast. Hier vind je stalen en werken van wolvilt. De verlichting maakt integraal onderdeel uit van de projectinrichting.

Projectinrichting

Centraal binnen de projectinrichting staat de beleving van de producten van flokk & fjell in het interieur. De showroom moet voelen als een woonkamer, als een warm welkom in een eigentijdse setting. In deze atmosfeer komen de akoestische panelen en andere textieltoepassingen goed tot hun recht. Een warme, zichtbare en vooral tastbare en hoorbare ervaring is het uitgangspunt.

Uiteraard is wolvilt, zoals hier gespannen in een frame, een belangrijk onderdeel van de projectinrichting.

Natuurlijke contrasten

Natuur is de leidraad voor dit interieurproject van Roem en Ahda. Fjokk & fjell werkt met natuurproducten als wol en zijde die worden gekleurd met plantaardige kleurstoffen. Het werken met natuurlijke materialen sluit aan op de filosofie van flokk & fjell.

De lichte basis van het interieur is aangevuld met eikenhout en zwarte details in hout en staal. De drie wanden kregen een verschillende afwerking waardoor de producten van flokk & fjell op verschillende manieren getoond kunnen worden.

De vilten wandbekleding die de gehele wand vult zet direct de toon als focuspunt: hier ervaart de bezoeker de visuele en akoestieke werking van wolvilttextiel op de ruimte.

Maatwerk

Een groot deel van de projectinrichting bestaat uit maatwerk oplossingen. De eikenhouten maatwerk wandkast doet dienst als stalenkast. Het ontwerp met de open vakken laat de mooi gestylde voorbeelden zien die dienen ter inspiratie voor de bezoeker.

De twee rekken die in de ruimte hangen vormen de etalage. Ze verdelen het interieur in tweeën en vormen een zone tussen de showroom en de straat. De transparante rekken zorgen voor voldoende daglicht. De transparantie werkt bevorderlijk voor het contact met de straat en hiermee de natuurlijke inloop van voorbijgangers.

De etalage en het exterieur maken ook onderdeel uit van de projectinrichting. Hiervoor is een stellage ontworpen die zorgt voor een zachte overgang tussen binnen en buiten.

Aan de rekken is ruimte voor de prachtige stalen en ruwe materialen in uiteenlopende kleuren. Dit stimuleert de bezoeker zijn zintuigen volop te gebruiken.

Routing

Een goede routing van het interieur was tevens een van de uitgangspunten van deze projectinrichting. Een uniek kenmerk van het wolvilt product is het ontwerp- en maakproces: ambachtelijk handwerk. Daarom is er een zichtlijn gecreëerd richting de werkplaats. Hierdoor ontstaat een open karakter, en biedt de ondernemer haar klanten zicht op het maakproces van het eindproduct. De glazen deur maakt het mogelijk om de ruimte af te sluiten.

Een warme, welkome sfeer is in deze showroom belangrijk. Deze wandpanelen zijn uniek en handgemaakt en maken de akoestiek in de ruimte beter.

De showroom staat in open verbinding met de studio van Ahda. Het werk van het ingenieursbureau kan doorgaan, terwijl geïnteresseerden voor flokk&fjell worden bediend.

Identiteit

Roem heeft, in samenwerking met BWH ontwerpers, ook de visuele identiteit ontwikkelt voor flokk & fjell. Vaste elementen hierin zijn prints van wolvilt.

Verlichting

Aan het verlichtingsplan in deze showroom is veel aandacht besteed. De producten verdienen een goede belichting, zeker in een omgeving waar het lang donker is in de wintermaanden. Ook versterkt goede verlichting de sfeer. Door verschillende verlichtingsbronnen te gebruiken, en zowel te werken met direct als indirect licht, is dit gelukt.

In dit deel van Europa is het vaak donker in de winter: goede belichting en een transparante en uitnodigende blik naar binnen zijn dus van groot belang.

Omdat de werken in de showroom wisselen, is er gewerkt met spanningsrails. Hierop kunnen armaturen bewegen om losse werken goed uit te lichten.

Akoestische oplossingen

Ben je op zoek naar een maatwerk akoestische oplossing met wolvilt textiel voor een project? Roem werkt als agent voor flokk & fjell. Ook past Roem de stoffen vaak toe in projecten. Hiermee geven we een esthetische oplossing voor een akoestisch probleem. In de studio van Roem in Leeuwarden zijn veel stalen en meerdere toepassingen te bezichtigen. Wolvilt kan worden toegepast op en in wanden, meubels, verlichting, plafonds en panelen. Samen bekijken we de mogelijkheden voor het vinden van de perfecte oplossing voor uw ruimte, of dit nu privé, publiek of zakelijk is. In nauw contact met de studio in Noorwegen wordt de juiste kleur en textuur voor uw project vervaardigd.

Opdrachtgever flokk & fjell
Locatie Sandane (Noorwegen)
Jaar 2019
Partners flokk & fjell, Ahda design & arkitektur