Alle projecten

Projectinrichting bedrijfspand MKB Staphorst

Kleurvlakken als statement in voormalige kelder

Voor de projectinrichting voor de MKB onderneming Wegbeveiliging Staphorst vertaalde roem de zakelijke visie naar het interieur van het bedrijfspand. Wegbeveiliging Staphorst levert maatwerk aanrijdbeveiliging voor de zakelijke markt. Met deze zakelijke projectinrichting heeft Roem een nieuwe bestemming ontwikkeld voor het souterrain van het bedrijfspand.

Roem nam het product van de onderneming als uitgangspunt voor de projectinrichting. Dit vertaalt zich in helder kleurgebruik en het gebruik van stalen frames en liggers. Deze worden door de opdrachtgever zelf vervaardigd. 

Plattegrond

In het ontwerp heeft Roem het donkere souterrain getransformeerd naar een eigentijdse, zakelijke en aangename bedrijfsruimte. Het souterrain, die eerder deels gebruikt werd voor opslag, is ingedeeld in meerdere ruimtes; kantine/vergaderruimte, kleedkamer, bergkast, verkeersruimte en showroom.

In de buitengevel, die half boven de grond ligt, zijn 3 ramen geplaatst. De gevel is voorzien van een voorzetwand met isolatie om de ruimte bruikbaar te maken. Door de nieuwe ruimtes in het souterrain ontstaat op de bovenverdieping de gewenste ruimte voor meer werkplekken. 

Materiaal en maatwerk

De oorspronkelijke betonnen vloer is voorzien van een functionele kunststof gietvloer in de opvallende groene kleur, RAL 6024 Verkeersgroen.

Deze vloer is bestand tegen de kleine stalen snippers die van de werkplaats naar de kantine worden gelopen door medewerkers. In de vergaderruimte/kantine is een wand in dezelfde kleur groen geverfd. Ook de op maat gemaakte opbergmogelijkheid voor boeken en presentatiemateriaal is groen. De kleur is een statement en geeft met een groot gebaar een fijne aankleding in een voorheen kille ruimte.

Het plafond en de bovenkant van de wanden zijn wit geverfd om het daglicht wat door de nieuwe ramen naar binnen stroomt zoveel mogelijk te benutten. Het installatiewerk aan het broodje ligger plafond blijven in zicht en zijn mee gespoten. Dit benadrukt de hoogte en behoudt de industriële sfeer passend bij de onderneming en het souterrain. De viltprofielen aan het ophangsysteem zijn onderdeel van het HeartFelt plafond van Hunter Douglas. Geplaatst door Wanpla uit Kampen. De wanden hebben een geverfde ‘lambrisering’. Dit geeft een beton gevoel en is praktisch in gebruikt en onderhoud.

Vergaderruimte in bedrijfspand voor MKB in Staphorst

Het gebruik van hout als basismateriaal voor keuken en tafels vormt een goede mix met de industriële materialen. 

Akoestiek

Boven de vergadertafel hangt een akoestisch plafond van industrievilt om de akoestiek, met name op de plek waar mensen samenkomen en praten, te verbeteren. In een betonnen ruimte als deze kelder is een akoestische oplossing onmisbaar.

De vergaderruimte in kantoorpand en kantine voor MKB bedrijf in Staphorst. Roem maakte interieurontwerp voor projectinrichting.

Lichtplan

Een belangrijk deel van de projectinrichting was het lichtplan. De verlichting bestaat uit spanningsrail met voldoende spots en hangende armaturen. Deze zorgen samen met de hoge ramen voor voldoende natuurlijk en kunstmatig licht.  

OpdrachtgeverWegbeveiliging Staphorst
LocatieStaphorst
Jaar2018