Alle projecten

Retail projectinrichting voor Brasto shopconcept

Warm eiken in rauwe schil

De projectinrichting en de styling van Brasto was de verantwoordelijkheid van Roem. Brasto, een samensmelting van de woorden bistro en brandstof, is een horeca/retail concept van Slump Oil. Dit retailconcept verschilt van wat gebruikelijk is in de petrolbranche. 

Projectinrichting horeca en retailconcept - maatwerk toonbank. Onderdeel van totaal concept en interieurontwerp.

De nadruk ligt op goede koffie, vers belegde broodjes en gezonde alternatieven. Kwaliteit en smaak zijn daarbij erg belangrijk. De opdracht was het ontwikkelen van een totaal concept. Roem werkte voor deze retail projectinrichting nauw samen met BWH ontwerpers. BWH ontwerpers was verantwoordelijk voor de naamgeving, identiteit en beeldtaal.

Maatwerk eikenhouten bar voor retailconcept als onderdeel van totaal retail projectinrichting retailconcept.
Close-up van de styling van de bar in interieurontwerp van retailconcept Brasto. Onderdeel van de retailprojectinrichting.

Architectuur

Naast het horeca/retail concept is ook de architectuur van het pand zelf uitgangspunt voor het interieurontwerp; de betonnen karkas met strak afgewerkte witte wanden. Maar ook industrieel ogend plafond waarop oud en nieuw leidingwerk door elkaar heen lopen. En een gevel welke geheel bestaat uit een glazen pui.

Retail projectinrichting

Het interieur is licht, transparant en modern gevormd met eerlijke materialen en werd op maat gemaakt. Eikenhout, staal en keramische tegels zijn hiervoor geïntegreerd toegepast in de ruimte.

Hierdoor krijgt het interieur textuur. In aanvulling hierop zweeft het verlaagde plafond in de ruimte. En vormt hierdoor een contrast met de ruwe elementen van het originele plafond.

Maatwerk bar in retailconcept. Op de achterwand een stellingkast.  Dit is onderdeel van de projectinrichting.
Interieurontwerp voor retailconcept Brasto: stellingen en koelen en maatwerk toonbank en plafondbekleding maken onderdeel uit de retailprojectinrichting.

Visuele identiteit

De visuele identiteit komt overal terug in de winkel. BWH ontwerpers koos voor typografie wat refereert aan een handgeschreven letter. Er wordt gecommuniceerd door middel van iconen die geïnspireerd zijn op de typografie. Als invulling wordt kraftpapier gebruikt in de dragers, zoals de verpakkingen voor de koffie en broodjes.

Slump Oil

Slump Oil is een zakelijke handelsorganisatie in smeermiddelen en brandstoffen. Het hoofdkantoor zit in Heerenveen. Het levert aan alle branches in de markt. Ook beschikt het over een netwerk van achttien bemande pompstations met winkels, en onbemande stations, waaronder BP of de eigen onbemande Tanxx-formule op de luifel staat.

OpdrachtgeverSlumpOil
LocatieHeerenveen
Jaar2016
PartnersBW H ontwerpers