Flokk & fjell wolvilt

Op zoek naar een maatwerk akoestische oplossing met wolvilt textiel voor een project? Roem werkt als agent voor het Noorse flokk & fjell. Flokk & fjell ontwerpt en maakt akoestische wandbekleding en interieurstoffen van lokaal verkregen Noorse wol. We passen de stoffen toe in onze projecten, want vaak zoeken we naar een esthetische oplossing voor een akoestisch probleem. Flokk & fjell wolvilt brengt de visie van Roem in praktijk, namelijk het functionele met het esthetische verenigingen. Onze akoestische oplossingen zijn zowel thuis, op kantoor en in projecten toepasbaar.

Wat is wolvilt?

De wol die flokk & fjell gebruikt om hun wollen stoffen te maken komt van oude Noorse schapenrassen. Flokk & fjell haalt de wol zelf bij de lokale boeren op. De wol wordt ruw toegepast of eerst gekaard (gekamd) en soms gecombineerd met een ruwe zijde in de stoffen. De glans van de zijde zorgt er voor dat de schoonheid van de verschillende wollen texturen wordt geaccentueerd. Flokk & fjell maakt handgemaakte woltextiel in natuurlijk geverfde kleuren.  

De stoffen zijn een genot voor de zintuigen: het zicht, de tast, de geur en het gehoor.

Hoe wordt wolvilt gekleurd?

Door gebruik van 100% plantaardige verfstoffen die wordt gewonnen uit de Noorse flora wordt kleur toegevoegd zoals ‘steinlav’, een mossoort, berkenblad, en paddenstoelen.

Waarom wolvilt toepassen?

Roem past de wolvilt vaak toe in projecten. Het akoestische geluidsabsorberend textiel dempt het geluid en biedt tegelijk een visuele en tastbare ervaring. Wol heeft van nature veel eigenschappen waardoor het heel geschikt is om te gebruiken in het interieur. Het is vochtregulerend, vuilafstotend, eenvoudig te reinigen en vlamdovend.

Hoe wolvilt toepassen

Projecten

Flokk & fjell wolvilt passen wij onder andere toe op en in wanden, meubels, verlichting, plafonds en panelen. Samen met onze opdrachtgever bekijken we de mogelijkheden voor het vinden van de perfecte oplossing voor het interieur. Bijvoorbeeld een wandpaneel in een woonhuis, een bekleding van een balie in een winkel of horecapand.

Producten

De akoestische wandpanelen verbeteren de geluidskwaliteit van de ruimte. De wandpanelen dempen namelijk het geluid door het te absorberen. De akoestische wandpanelen uit de designers collection van flokk & fjell bestaat uit drie standaard designs. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende formaten. Op de website van flokk & fjell vind je hierover meer informatie.  Elk paneel is uniek. Flokk & fjell maakt elk paneel met de hand. En ook gebruikt ze volledig natuurlijke materialen. Geen paneel is dus hetzelfde.

Daarnaast kun je ook kiezen voor maatwerk wandpanelen. De juiste materiaalmix en kleur en afmeting worden daarbij in samenspraak bepaalt. Ondertussen wordt je regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang in de studio in Noorwegen.

Flokk en fjell en Roem

Roem staat als agent in nauwcontact met de studio van flokk & fjell in Noorwegen. Samen met onze klanten zoeken we een oplossing op maat. Of dit nu privé, publiek of zakelijk is. In nauw contact met de studio wordt de juiste kleur en textuur voor uw project vervaardigd. In de studio van Roem in Leeuwarden zijn veel stalen en meerdere toepassingen te bezichtigen. 

Interesse?

Op zoek naar een maatwerk akoestische oplossing met flokk & fjell wolvilt textiel voor een project? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag mee voor de juiste oplossing voor jouw vraag. Bekijk ter inspiratie ons gerealiseerd werk met flokk & fjell wolvilten stoffen.

Projectinrichting voor showroom flokk&fjell

Akoestische geluidsabsorberende wandpanelen

Maatwerk kasten met akoestische werking

Kantoorinrichting voor accountantskantoor

Wij werken niet voor, maar sámen met opdrachtgevers. Wij geloven dat persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het ontwerpproces leidt tot waardevolle resultaten.

Wil jij eens van vrijblijvend van gedachten wisselen? Wij denken graag met je mee over jouw interieurvraag. Wij komen graag eens bij je langs, of bezoek ons in onze studio.

Laat je gegevens hieronder achter of bel +31 630474874.