Roemreport

Maatwerk interieurontwerp

Een fijne woning is een woning waarin je je goed voelt en waarin je kan ontspannen en tot rust kan komen. Door in het ontwerp goed rekening te houden met esthetische aspecten, het functioneel gebruik en de bewoner creëert Roem interieurs die goed voelen. Maatwerk interieurontwerp is hierin vaak onmisbaar.

Geen project is gelijk omdat iedere bewoner andere eisen stelt aan zijn of haar woning. De gezinssamenstelling, het gebruik van het huis privé of voor werk en persoonlijke smaak en stijl maken elk ontwerp uniek.

Roem werkt daarom graag met maatwerk: het op maat maken van meubels en interieuroplossingen. Dit kan variëren van een op maat gemaakte kastenwand, plafond, keuken maar ook een wasbak, deurkozijn, tafel of bank.

Waarom maatwerk?

Efficiëntie

Met maatwerk kun je de meest optimale oplossingen toepassen voor unieke vraagstukken. Met een standaard kast zit je altijd aan vaste afmetingen vast en zo gaat er bijvoorbeeld onnodig ruimte verloren en ontstaan er vaak naden en open ruimtes die niet meer gebruikt kunnen worden.

Ook kun je in maatwerkoplossingen materialen toevoegen die meerdere functies hebben. Een wand bekleed met vilt is prachtig en werkt ook als een geluidsdemper. En een fijne glazen schuifdeur: een efficiënte ruimtebesparende opening naar je badkamer en tevens een lichtbron voor de badkamer.  

Maatwerk verhult

In maatwerk oplossingen is er een goede mogelijkheid om leidingwerk, elektriciteitskabels en internet- en TV-aansluitingen te verwerken. Zo kun je optimaal gebruikmaken van bijvoorbeeld je laptop in een maatwerk bureauoplossing. Alle storende leidingen en snoeren zijn netjes weggewerkt. Ook elementen die juist zicht en geluid opleveren worden goed geïntegreerd: spots en led-strips kunnen mooi worden weggewerkt en bieden optimaal licht. Ook speakers kun je in maatwerk vakkundig integreren. En grotere objecten, zoals airco’s, thuisbioscopen, wasmachines, schoorsteenpijpen en radiatoren kunnen, zonder in te hoeven boeten op hun gebruiksfunctie, met maatwerk vakkundig en mooi worden weggewerkt.

Maatwerk interieurontwerp is sfeerbepalend

Maatwerk kan ook meer warmte en textuur toevoegen aan een woning. Veel moderne huizen zijn van beton, hebben grote kozijnen en zijn licht. In combinatie met de populaire gladde strakke vloeren leidt dit soms tot sterielere ruimtes. Door het toevoegen van op maat gemaakte wanden of plafonds van bijvoorbeeld hout, zorg je toch voor een goede balans in materiaal en textuur. Een maatwerk akoestische wand van vilt creëert niet alleen een prachtige kunstzinnige muur maar absorbeert ook geluid wat voor een fijne atmosfeer zorgt. 

Eenheid

Met maatwerkoplossingen kun je eenheid laten ontstaan tussen oude oorspronkelijk elementen van een woning en nieuwe toevoegingen. Door bijvoorbeeld te werken met materialen uit de bouwstijl en periode van een woning. Of door in vorm een referentie te maken naar architectuurkenmerken. Denk bijvoorbeeld aan maatwerk met hierin granito of Mosa tegelwerk verwerkt in een jaren 30 woning. Beide materialen die ook in de bouw werden toegepast. Of aan ronde zachte vormen in een tafelblad of kookeiland, als knipoog naar een stijlperiode passend bij de woning of de natuurlijke omgeving.

Maatwerk reflecteert persoonlijkheid

Een woning reflecteert de persoonlijkheid van de bewoners. Persoonlijke stijlen, objecten en meubels zorgen voor een unieke sfeer waarin de bewoner zich het beste thuis voelt. Met maatwerk kun je alle kanten op die je wilt: creëren van een persoonlijke en unieke woning die voor de bewoner goed voelt en oogt. Bijvoorbeeld: in een maatwerk keuken ben je vrij in kleur, vorm en materialen mix. En een maatwerk kast wordt zo ontworpen dat de indeling perfect aansluit bij de garderobe van de bewoners die vooral bestaat uit lange jurken en een grote collectie schoenen. 

Creëer evenwicht

Een huis met enkel standaard meubels kan ook sneller rommelig overkomen. Juist de mix van vaste maatwerk oplossingen in combinatie met mooie losstaande meubels zorgt voor een evenwichtige mix die rustig aanvoelt. Evenwicht, in combinatie met de vergrootte efficiëntie van maatwerk oplossingen zorgt voor meer woongenot.

Met maatwerk interieurontwerp is het ook goed mogelijk om bepaalde maatvoeringen door te voeren in de hele woning, bijvoorbeeld de hoogte van een kastenwand, wat zorgt voor harmonie en rust. Hetzelfde geldt voor materialenmix: door in de hele woning maatwerk in dezelfde mix van materialen toe te voegen breng je evenwicht in de hele woning.

Maatwerk is duurzaam

Duurzaam wonen is enerzijds een mix van tijdloze meubels en materialen die niet snel vervelen waardoor ze lang meegaan. Door de lange gebruiksduur zijn deze interieurs duurzaam. Anderzijds kan duurzaam wonen ook worden bereikt door gebruik van ecologisch verantwoorde producten. Hout met een keurmerk, gerecyclede stoffen of natuurlijke materialen als steen of marmer. Het spreekt voor zich dat maatwerk zich perfect leent voor het toepassen van een duurzaam karakter aan je woning. Omdat materialen op maat worden ingekocht kan er extra worden gelet op de herkomst en het productieproces.

Vooropgesteld: een maatwerkoplossing in een woning, uniek en toegespitst op de persoonlijke smaak en eisen van de bewoner, gaat vaak een leven lang mee. Door de persoonlijke twist en de unieke toepassing en gebruik van kwalitatieve materialen blijf je lang genieten van je interieur.  

Ontwerp en uitvoering

ROEM past vaak maatwerk toe in haar ontwerpen. In overleg met de klant worden schetsen en ontwerpen besproken. Dit doen we omdat maatwerk juist dat persoonlijke verhaal vertelt van de bewoners en daarmee de basis is van het ontwerp. ROEM tekent schetsen van het maatwerk en toont verschillende afwerkingen en materialen om tot een goede keuze te komen.

Afhankelijk van het type maatwerk zullen we een voorstel doen voor een uitvoerder. Er zijn veel aanbieders op de markt, en echte vakmensen zijn hierin soms moeilijk te herkennen. ROEM heeft een groot netwerk van interieurbouwers en vakmensen waarmee we al jaren samenwerken en die we goed kennen. Deze vakmensen zullen we adviseren voor uitvoering. Mocht je al een contact hebben dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Communicatie is in de uitvoeringsfase erg belangrijk. Daarom zorgt ROEM voor gedetailleerde technische tekeningen en overleggen we regelmatig. Zo voorkomen we fouten en zorgen we voor een tijdige en succesvolle afronding van het maatwerk project.

4 praktische tips

  1. In geval van een verbouwing of nieuwbouw kun je het beste al vanaf het begin rekening houden met maatwerk. Door alvast een goed plan op de plank te hebben is het mogelijk aannemers en uitvoerders goed aan te sturen tijdens de (ver)bouw.
  2. Bedenk van tevoren al goed hoe je ruimtes wilt gaan gebruiken: wil je internet gebruiken, kijk je het liefst televisie vanuit je bed? Komt een maatwerk kast in een donkere hoek, zodat ingebouwde verlichting echt een vereiste wordt? Laat ons meedenken zodat je niets over het hoofd ziet.
  3. Maatwerk hoeft niet perse duurder te zijn dan standaard bestaande producten: de kosten voor een keuken kunnen bij een keukenzaak ook al snel oplopen als je kiest voor wat afwijkende oplossingen. Door slim met materiaalkeuzes om te gaan, kun je snel geld besparen en toch maatwerk toepassen.
  4. Communicatie met de uitvoerder is erg belangrijk: zorg dus altijd voor goede detailtekeningen met exacte maatvoeringen en wensen. Laat het stukje communicatie het liefst over aan een specialist; zo ontzorg je jezelf en ben je verzekerd van een goede uitkomst. 

Benieuwd naar wat ROEM voor jou kan doen?

Neem vrijblijvend contact op, we denken graag met je mee om tot goed maatwerk interieurontwerp te komen in jouw woning of bedrijfspand.

Ons werk

Binnenhuisarchitectuur voor nieuwbouwbungalow Almere Oosterwold

Binnenhuisarchitectuur voor nieuwbouwwoning Almere Oosterwold

Interieurontwerp gerenoveerde jaren 70 woning

Maatwerk kasten met akoestische werking

Interieurontwerp voor maatwerk leefkeuken

Wij werken niet voor, maar sámen met opdrachtgevers. Wij geloven dat persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het ontwerpproces leidt tot waardevolle resultaten.

Wil jij eens van vrijblijvend van gedachten wisselen? Wij denken graag met je mee over jouw interieurvraag. Wij komen graag eens bij je langs, of bezoek ons in onze studio.

Laat je gegevens hieronder achter of bel +31 630474874.

Laten we afspreken